Wiek: 33 Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 24 Skąd: Poole, Anglia
Wysłany: 02-09-2008, 19:03
Podobnie powinno być w przypadku huraganu IKE, który na Dominikanę dotrze prawdopodobnie w sobote, z tym że powieje chyba i na Punta Cana i na Puerto Plata. Ale raczej nie katastrofalnie... oby...
Wiek: 33 Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 24 Skąd: Poole, Anglia
Wysłany: 04-09-2008, 02:01
No dobra... ja za 8 godzin mam samolot, a jeszcze trza herbatkę wypić i pojechać do Londynu. Ike na Dominikanę ma przyjść w sobotę (znaczy na północ od Dominikany), problem tylko w tym że w ciągu ostatnich godzin IKE przekształciła się ze sztormu w huragan 3 kategorii (w tej chwili dmucha 185 km/h)... i ma się wzmacniać... cóż mam nadzieję nie odczuć tego podczas lotu, a na miejscu... będę kręcił filmy jak się da ;).
Dostalam dzis maila od chlopaka mieszkajacego na Dominikanie od 5 lat,mowi ze w tym czasie tylko 2 razy bylo realne zagrozenie wyspy-cale huraganowe batalie rozgrywaja sie na morzu z dala od ladu.Do wyspy docieraja w postacie sztormow(ale nad Baltykiem tez bywaja)i wiatrow.Obecnie deszcze sa ale trwaja 15-20 min.a potem wychodzi slonko .Takze lecmy,zwiedzajmy,bawmy sie i cieszmy karaibska przygoda!!!
Wybieram się z mężem na Dominikanę na początku listopada.Do tej pory zastanawiałam sie czy nie będę matką wyrodną jak zostawię najmłodsze dziecię w domu-1,4 m-ce ale jak poczytałam troche forum to mam coraz mniej wątpliwości...i kradzie,ze,napady mnie przerażaja lexz to wiadomo może sie wszędzie zdarzyć ale najbardzej przeraża mnie brak pogody,słońca i ....huragany!!! Nie wyobrazam sobie być tam gdyby miało to przypaśc na nasze wymarzone wakacje...mam troje dzieci i czuję sie bardzo zmęczona więc chcielibyśmy odpocząc oraz pobyć ze sobą nie stresując się a tu wizja nieciekawa...bardzo proszę o wypowiedzi osób które były na Dominikanie a może przeżyły jakieś najścia cyklonu i wiedzą jak to wygląda.MAŁO TEGO -boje sie latać samolotem a gdy mam jeszce martwić się pogodą...bardzo prosze o komentarze i rady( co do warunków lotu ,byłabym także wdzięczna za informacje ile trwa i jakie są SKUTECZNE znieczulacze na tak długą podróż :) )
Na Atlantyku spokój ...
Na wschodnim Pacyfiku grasują 2 sztormy: Marie i Norbert
_________________ ... A że Bóg ją stworzył ... a Szatan opętał ... ... jest wiec odtąd na wieki ... grzeszna i święta ... zdradliwa i wierna ... dobra i zła ... i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna ... początek i koniec .... ............ kobieta - to ja
-----------------------------------
Dominikana last minute
Na oceanie Atlantyckim (Zatoka Meksykańska) - aktywny tropikalny sztorm Marco ...
Nie zagraża Dominikanie.
_________________ ... A że Bóg ją stworzył ... a Szatan opętał ... ... jest wiec odtąd na wieki ... grzeszna i święta ... zdradliwa i wierna ... dobra i zła ... i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna ... początek i koniec .... ............ kobieta - to ja
Dominikana last minute
Atlantyk ...
Aktywny sztorm ... NANA
Na chwilę obecną jeszcze nie wiadomo jaki obierze kierunek ...
Dominikana last minute
Po Nanie nie ma już prawie ani śladu, natomiast pojawiło się kolejne zagrożenie ... od strony Wenezueli w stronę Dominikany nadciąga tropikalny sztorm Omar ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum