RIU Sparreise Punta Cana - czy warto?
Witajcie.
Razem z zonka chcemy się wybrac na ta wspaniala wyspe. Chcemy leciec z Niemiec bo oferta jest kuszaca jadnak mamy pewne watpliwosci i chcielibyśmy się poradzic „fachowcow”
Szczegoly oferty: jest to tzw. Ruletka Riu Sparreise 3,5 * na Punta Cana, cena ok. 1100 Euro za osobe, 2 tyg. All inclusive. Nasze watpliwosci zwiazane sa przede wszystkim z okresleniem kategoryzacji hotelu RIU w ofercie. Wg naszego BP (sprawdzone, korzystamy z nich od lat) w tej ofercie wchodza w gre tak naprawde dwa hotele – Bamboo lub Taino. Wiemy ze oficjalnie hotele te maja wysza kategoryzacje dlatego zastanawiamy się dlaczego w ofercie jest 3,5 * i co za tym idzie gdzie możemy faktycznie trafic decydujac się na ta oferte i czego sie spodziewac Jeśli ktos z Was drodzy forumowicze był na wyjezdzie w formule ruletki w sieci RIU na Punta Cana prosimy o opinie i porady. Dziękujemy i pozdrawiamy goraca. EM
_________________ Swiat jest zbyt piekny by go nie zwiedzac : )
W skład kompleksu RIU wchodzi także hotel Riu Naiboa - najbardziej od plaży oddalony hotel i wykupując tę opcję tu możesz trafić. Korzystać możesz z całego RIU (oprócz Palace) Udanego pobytu!
_________________ Egzotyczne wakacje taniej niż myślisz
Dzieki za odpowiedz. Troche sie juz wiecej "wywiedzielismy" i rzeczywiscie w ruletce moze byc tez i Naiboa ale w sumie caly kompleks wydaje sie wspanialy wiec chyba nie ma sie co zastanawiac. A propos jesli ktos byl m.in w Naiboa mozze podzieli sie swoimi wrazeniami. Pozdrawiam EM.
Nie wiem jak to jest ale my sobie w TUI zaznaczylismy że jeśli chodzi o tą ruletkę to chcemy mieć los pomiędzy Babmu a Taino (Kolega z biura zaznaczył jakiś kwadracik w elektronicznym formularzu) Nastawialismy sie na Bambu a wyszło Taino i było gorzej tylko do wejścia w progi :) Jak sie okazało w praktyce cześć Taino znacznie bardziej przypadła nam do gustu niż cześć Bambu. W praktyce sporo osób z innych cześci np. Pallace przychodziło na "nasz" teren ze znanych sobie powodów. Można było ich poznać po branzoletkach na rękach. Raz wieczorem poszliśmy zobaczyc czym się różnia występy w Palace, przy wejściu kelnerzy rozdawali przgotowane drinki, jak podszedłem i sięgnąłem po drinka kelner podał mi drinka i zaglądał tyko czy mam branzoletkę ale ani słowem sie nie odezwał jak jej nie zauważył Zajął sie poprostu innymi wchodzącymi gośćmi.
Domki w ogrodzie Taino sa znacznie mniejsze niż w Bambu, najlepiej chyba brać te oznaczniem ...01 tj 301, 501 itd. bo są znacznie większe od pozostałych ze względu na to że mają dodatkowe łóżko i jakby wydzieloną cześć która u nas robiła wraz z tym łożkiem za poziomą szafę na ubrania :) Tarasy na parterze otoczone bujną zielenią wystajaca ponad poręcze więc były to najwspanialsze poranki jakie poznałem : wstać usiać w fotelu na tarasie, popatrzeć na bujna zieleń, słonce przbijające sie przez zieleń nad głową, posłuchać śpiewającyh ptaków i wypić pierwsze cuba libre :). Bejer! Nie ma co panikować jak dadzą pokój w głebi ponieważ alejki pomiędzy domkami wiodą takimi zakosami że prawie się niezauważa się odległosci idąc ;) Za to powrót wieczorem ? bajer.. nie słychać już szumu z głównych imprezowni, w koło ciemno, ciepło i nieustannych zgiełk koników polnych i innych stworków, śpiew ptaków ( nawet nocą śpiewają , spać nie chodzą czy jak ?) No i te rozświetlone gwiazdami niebo widoczne za dachem z palm nad głową.. Poprostu trzeba tego doświadczyć aby uświadomić sobie jakie to robie wrażenie.
Witaj No_idea!
Dzieki za info. Napisz tylko jeszcze jaka ruletke wybraliscie. Chodzi mi o gwiazdki bo sa opcje na RIU Sparreise 3,5* i 4*? No i spytam u nas w biurze czy tak jak bylo u Was - jest mozliwosc wyboru miedzy dwoma konkretnymi hotelami a nie trzema. I jeszcze pytanie. Jesli sie orientujesz to daj znac czy RIU Naiboa jest w miare przyzwoity w porownaniu z Bamboo i Taino i jakie jest tam jedzenie, bo rozne juz opisy czytalismy i troche jestesmy zdezorientowani. Pozdrawiam EM.
Nie byliśmy w Naiboa więc nie wiem ale na pewno nie mam zastrzeżeń żadnych do jedzenia w Taino a w tym względzie jestem wybredny. Nawet ciasta mi podpasowały bo uwielbiam wszystkie typu budyniowego a byłe tego pełno :) Gdybym miał tam trafić 2 raz wybrałbym ponownie Taino bo w stosunku do Bambu budynki są znacznie mniejsze i bardziej obrośnięte roślinnością a tym samym atmosfera jest bardziej intymna. W Bambu budynki są spore coś w rodzaju małych bloków po PGR A co do ruletki to faktycznie było 4* więc losowanie było pomiędzy Bambu a Taino. Jak chcesz to wyślę Ci fotki czy jakiś filmik z "apartamentu Taino" (na priw wyślij mi swojego mejla). Kolacje jedliśmy prawie zawsze w restauracjach "na kartę" meksykańska, wschodnia, itd . Raz byliśmy a amerykańskiej ale żarcie ogólnie bez sensu i nie zrobiło na naszej ekipie wrażenia. Podobnie jak restauracja włoska gdzie nieprzyjemnie było chyba jednak bardziej z powodu głośno zachowującej się bandy szwabów ale to taki chyba ich narodowy sposób zachowania bo wszędzie darli pyski
Dzieki za kolejne cenne info, ktore kusi nas coraz bardziej by sie tam wybrac. W naszej ofercie jest ruletka 3,5* wiec zobaczymy gdzie trafimy. Tak czy inaczej zapowiada sie dobrze. Na priva wyslalem maila ze swoim adresem. A i jeszcze jedno, skad lecieliscie i jakimi liniami?
pozdrawiam EM.
samolot z Berlina , ado berlina pociagiem prosto ze Swinoujscia ( po skasowaniu granic mamy przystanek kolejki niemieckiej w mieście. Oczywiście w komlecie dokumentów były wszystkie bilety na pociągi i autobus z dworca na lotnisko. Organizacyjnie są daleko przed naszymi biurami. Samolot porządny ,Air Berlin czy jakoś tak , na dodatek przy powrocie nie trzeba odprawiać bagazy bo linia lotnicza przyjechala do holetlu o 12 odprawiłabagaże w holu i na samolot po poludniu jechalismy juz już tylko z podręcznym i w klapkach :) Jak masz 3,5 to nic tylko Naiboa Wam zostaje ale i tak będze super,, kurcze ,, szkoda że sie urlop skończył :( ale za to wczoraj kupiłem buletkę .. pinacolady :) ale mieliśmy wspomianie ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum