Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Salseros
09-09-2008, 19:07
Grand Paradise Bavaro, Punta Cana
Autor Wiadomość
sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 22-06-2007, 05:10   Grand Paradise Bavaro, Punta Cana

Niedaleko hotelu jest "dzika" plaża

Byłam w tym hotelu w czerwcu 2006r.
Hotel ma dwa kompleksy, jeden nazywa się Grand Paradise Bavaro ( przy plaży ) a drugi Grand Paradise Club Bavaro ( ta część położona jest ok. 300 m od plaży ).
Ja mieszkałam w Club. To jest ta nowsza część - bardzo przyjemna i zadbana. Co 10 min kursuje mała kolejka, która przewozi ludzi w obie strony krętą alejką między bujną, dziką roślinnością.
Mam porównanie, więc mogę napisać, że przy hotelu jest najładniejsza dzika plaża w Bavaro.....(patrząc na ocean - kierujcie się w lewo)

Jeżeli chcecie zobaczyć parę zdjęć z tego hotelu to sprawdzcie na stronie

www.dominicana.com.pl

PiotrekW 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 04-08-2007, 17:13   

Dobrze wspominam pobyt w tym hotelu

Witam wszystkich odwiedzajacych ta strone. Chcial bym dodac ze rowniez bylem na Dominikanie w zeszlym roku z para przyjaciol 8-) Wspominam to bardzo do dobrze. Grand Paradis Bawaro sklada sie z dwoch kompleksow. Ja znajdowalem sie w czesci oddalonej od plazy, do ktorej przewozila nas kolejka. Co do obslogi hotelowej chcialbym wspomniec ze kazdy byl bardzo przyjazny i mily :lol: no prawie kazdy:evil:
Obsluga zajmujaca sie barem, w wiekszosci co ciekawe niezbyt szybko obslogiwala (po co sie spieszyc mamy czas) Oczewiscie kady liczyl na napiwki. Co do porownania obsloga z restauracji byla bardziej milej nastawiona, przynajmniej ja tak to odebralem.
Pozdrawiam Piotrek

kaSia* 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 05-08-2007, 20:59   

hmmm czyli mam rozumieć, że po lewej stronie nie ma żadnego hotelu i jest tylko dzika plaża, tak??

a z ciekawości spytam co jest po prawej, jaki hotel jest w sąsiedztwie?

Salseros 
Administrator

Wysłany: 05-08-2007, 23:19   

Mapa Bavaro

Tutaj znajdziesz linka z mapką bavaro • Mapa bavaro
Trzeci od góry to Grand Paradise Bavaro chcąc dostać się na dziką plaże musisz minąć jeden hotel o nazwie na mapie Brezzes superclubs teraz nazywa się Barcelo premium i dalej już masz dzikość natury. Na mapie na pierwszym miejscu znajduje się Sunscape ale między nim a Barcelo jest kilka km odległości, czego na mapie nie widać.
A kierując się w prawo są same hotele.
Gdyby link ci nie chodził to w albumie na forum znajdziesz tą mapkę

Pozdrawiam Salseros

Natasza 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 16-08-2007, 00:04   

Też tam lecę ...

Witam! Naczytałam się dobrych recenzji i też tam lece. Wybieram się początkiem września (wylot z Warszawy 5 września 6:45 przez Amsterdam). Dzięki wam bo opisaliście hotel też się na niego zdecydowałam. Pozdrawiam, Natasza.

Salseros 
Administrator

Wysłany: 16-08-2007, 00:19   

W hotelu jest dobra dyskoteka

Byłem w Grand Paradise Bavaro w 2006r. Bardzo dobry wybór z Twojej strony o ile będziecie się chcieli pobawić, jest tam wieczorne supershow na bardzo wysokim poziomie Dominikanki wyciągają panów do wspólnej zabawy, a Dominikańczycy zapraszają panie. Po pokazie można wybrać się na darmową dyskotekę allinclusive i jeszcze pobawić się w rytmach salsy, bachaty, merengue oraz regetonu. Na http://www.dominiana.com.pl/ w dziale filmy znajdziesz shows z tego hotelu a w krótkim czasie zostaną umieszczone jeszcze inne filmy z Grand Paradise.

Pozdrawiam Salseros

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 16-08-2007, 03:19   

Wszystkie miejsca wyprzedane

Ja jadę na Dominikanę dopiero 20 września...ale serce już teraz się wyrywa. Niestety nie udało mi się kupić wakacji w tym hotelu. Wszystkie miejsca wyprzedane.

Rija 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 04-01-2008, 13:09   

Czy Grand Paradise Bavaro to dobry wybór?

Witam. Jestem nowa forumowiczka, i tak naprawde mam do Was wiele pytan, zwiazanych z tym Rajem na ziemi. Planujemy w 2008 roku razem z mezem wybrac sie wlasnie na Dominikane, poczatkowo miala byc to Europa... no ale coz, Dominikana nas uwiodla.
Najchetniej wybralibysmy rejon wschodni, czyli PUNTO CANA.

Zastanawiamy sie tylko...

1. Kiedy wybrac sie na ta wycieczke? Jaka pora roku bylabym najtrafniejsza, pod wzgledem sezonu i ceny.

2. Jaki hotel wybrac? Jesli chodzi o zdjecia internetowe, to wszytkie wydaja sie piekne i komfortowe, ale jak jest naprawde... to wiecie tylko Wy, gdyz juz tam byliscie. W/w hotel bardzo ładnie wyszedł na zdjęciach i nad nim się zastanawiamy. Tylko nie wiem czy to do końca dobry wybór, jest tyle innych hoteli ...

3. Jakie wycieczki dodatkowe wybrac, czy zakupic je jeszcze w biurze podrozy, czy juz na miejscu.

Jak narazie to chyba tyle pytan, mam nadzieje, ze pomozecie, by ta wycieczka stala sie dla nas czyms realnym a nie tylko marzeniem.

Dziekujemy
Magda i Tomek

jomico 
WILK MORSKI

Wysłany: 05-01-2008, 00:06   

Z czystym sumieniem polecam Grand Paradise Bavaro

Witaj, Punta Cana to dobry wybór :-) Plaża jest piękna, z pewnością będzie to dla Was niezapomniana podróż.

jeśli chodzi o porę wyjazdu, to w zasadzie każda pora jest dobra, najwięcej opadów przypada na maj, potem tak do listopada trwa pora deszczowa, ale opady są krótkie, za to intensywne. Cenowo tani jest czerwiec, lipiec potem listopad, początek grudnia. Pojawiają się ponadto lasty i na kilka-kilkanaście dni przed wylotem można upolować naprawdę fajną cenę.

Polecam biura niemieckie, tzn. agenta w Polsce, bo cena jaką płacisz jest jak w biurze niemieckim a wszelkie formalności po polsku. Polskie biura mają oferty znacznie droższe, sądzę więc, że dojazd do Berlina czy Lipska będzie bardziej opłacalny.

Hotele...tutaj wybór masz oogromy :-) Z czystym sumieniem polecam Grand Paradise Bavaro albo Grand Bahie Principe, Palladium, LTI, RIU, możesz także wybrać Flamenco. Dużo zależy po prostu od tego, ile chcesz wydać, ale wybierając któryś z hoteli 4-5* na pewno trafisz dobrze. Moze masz jakieś preferencje, wtedy łatwiej będzie doradzić konkretny hotel?

Wycieczki? Zdecydowanie na miejscu. możesz wybrać polską firmę się tym zajmującą lub biuro zagraniczne, z pewnością jednak oferta jest bogata i na miejscu coś wybierzesz.

Jeśli masz jakieś pytania, pisz śmiało

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 05-01-2008, 15:14   

Grand Paradise Bavaro to świetny hotel

Jeśli chodzi o wycieczki z Punta Cana szukaj w dziele z wycieczkami.

źródło: www.dominicana.com.pl

Rija 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 05-01-2008, 15:18   

Zależy nam na czystym hotelu i regionalnej kuchni

Wow - DZIEKUJEMY CI SERDECZNIE,, NAPRAWDE !!!! ;-) ))))

Jesli chodzi o ten hotel, to napewno chcemy 4 lub 5 ***, no i wycieczke all inclusive. Bardzo zalezy mi na czystosci tych hotelow, no i jedzonku !!! Ma byc dobre, no i przede wszytkim jakies dania kuchni regionalnej, blisko plazy, albo nad sama. No i taki, w ktorym ewentualnie mona tez zostac i milo spedzic czas nie siedzac w pookoju....

leonardito 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 12-01-2008, 14:12   

tutaj troche info. o Dominikanie, ale trzeba szukac:http://leonardito.com/
suerte

jomico 
WILK MORSKI

Wysłany: 18-01-2008, 14:24   

Grand Paradise na pierwszym miejscu

Jeśli chodzi o hotele 4* to polecam Grand Paradise Bavaro (jak powyżej:) ), Lti Beach Resort, Barcelo Bavaro Beach, Occidental Grand Flamenco - bardzo rozrywkowy :), hotele sieci RIU oraz moim zdaniem najlepszy z listy Grand Palladium 5* - ogromny kompleks, niska zabudowa, piękna plaża i pycha jedzonko....

tusek 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 06-02-2008, 10:43   

To jedyny hotel w regionie gdzie 80% gości to Francuzi

Hejka, ja tez bylem razem z dziewczyna w tym hotelu Grand Paradise Bavaro teraz w styczniu 2008. Ogolnie hotel jest bardzo fajny, ale w styczniu jest tlok zarowno na plazy jak i na stolowce. Na pusty stolik trzeba czasami poczekac. W zwiazku z przepelnieniem hotelu sa rowniez kolejki do drinkow i przy basenowym barze i przy tym plazowym. Obsluga w barach jest taka sobie, nie wszyscy sa mili. Tak samo ze stolowka. Czasami stwarzaja wrazenie jakby pracowali tam za kare. Jesli ktos chce uciec od tloku to trzeba pojechac kolejka do drugiego kompleksu kilkaset metrow dalej. Tam jest druga stolowka i nie ma takiego tloku. Rowniez baseny w kompleksie nie przy plazy sa mniej oblegane. To samo z drinkami. Tam barman ma czas zeby pogadac, posmniac sie z wami, czego przy plazy nie doswiadczycie.

Uwaga: W hotelu wiekszosc gosci to niemile widziani w Dominikanie Francuzi ( ze wzgledu na "szczodrosc") To jedyny hotel w regionie gdzie 80% gosci to Francuzi. Moze dlatego obsluga ma dosc tych ichnych napiwkow w bilonie i dlatego jest taka niemila :))))

Jesli chcecie naprawde wypoczac w STYCZNIU to radze uderzyc do Hoteli RIU. W innych miesiacach ze wzgledu na pogode, byc moze wyglada to inaczej. Jesli jednak wybieracie sie do Grand Paradise...to pamietajcie aby zajrzec do Sport Klubu, bo to jedyne miejsce na terenie Hotelu, gdzie za dnia dostaniecie za DOLARA napiwku porzadnego drinka w szkle.

Na barze basenowym i plazowym nie warto dawac napiwkow, bo i tak jest tam taki tlok, ze leja byle co a i zdarza sie ze zapomna alkoholu wlac do pinacolady!!!

Na gorze przy recepcji wieczorami w PIANO BAR tez jest mila atmosfera do drinkowania. Jest tam mila obsluga, ktora za napiwek w banknocie, bedzie kolo was chodzic :))))

Achaaaa. Koniecznie zaplaccie za mieszkanie przy plazy, poniewaz z tylu jest remont i bedziecie mieli caly dzien pukanie, stukanie i walenie. My tego nie mielismy, bo bylismy z przodu, ale wiem, ze to moze byc uciazliwe.

Jedzenie w hotelu jest dobre ale nie nadzwyczajne.
Plusem tego hotelu jest pobliska dzika plaza. Wprawdzie za tym hotelem z tylu juz cos buduja, ale pewnie jeszcze z rok bedzie tam pusto.

OGOLNIE. Moja dziewczyna byla 8 lat temu w Hotelu RIU Bamboo obok i podobalo jej sie bardziej. Obsluga i jedzenie bylo lepsze a i tloku nie bylo wcale. Ale trzeba wziasc pod uwage ze Dominikana sie rozwija i powoli robi sie taka druga tloczna MAJORKA.
Hotele rosna jak grzyby. 8 lat temu RIU byl ostatnim hotelem, a te kolejne 15 hoteli, ktore wyrosly obok to sa nowe!!!!

Mysle ze w jakis sposob pomoglem wam w wyborze miejsca wakacji.Jak macie jakies pytanka to ja chetnie odpowiem. POZDRAWIAM.

Michal z Kolonii!

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 06-02-2008, 20:49   

Mam sentyment do tego hotelu

tusek, a jak tam teraz wyglądają wieczorne shows i disco - ja mam sentyment do tego hotelu i miło go wspominam ... :-P
... o Francuzach nie będę się wypowiadać ...

Odpowiedz do tematu