na disco nie chodzilismy, raz tylko zajrzelismy do tej sali...ale jakos tak sama mlodziez i ciemno. Jesli chodzi o show to fajne byly pokazy. Byl pokaz magika, byly tance. W zasadzie codziennie byly jakies inne, a w Piano Bar u gory to taka parka co wieczor spiewa i gra. Dziewczya spiewa a chlopak gra na keybordzie. Ladnie im to idzie. A kiedy ty tam bylas w tym hotelu????
Dobra sorki za glupie pytanie, widze teraz ze bylas w czerwcu 2006....no i co, Az taka rewelka???? Ja sadze ze za troche wieksze pieniadze mozna bylo jednak wziasc lepszy hotel i miec spokoj zamiast tego tloku. Chodzilismy troche po plazy na spacerki i specjalnie zwiedzalismy okoliczne hotele i te co sa drozsze w katalogach i maja po 5 gwiazdek np. RIU PALACE nie sa tak oblegane jak te tansze. To jest oczywiscie kwestia podejscia, Bo nie wszystkim to przeszkadza, Mnie osobiscie wnerwiala sytuacja wstawania o 7 rano i rezerwowania na plazy recznikiem lezaka, bo o wyspaniu sie nie bylo mowy, gdyz o 10:00 godzinie nie bylo juz wolnych lezakow. No chyba ze wlasnie przy tych basenach z tylu, ale na plazy zeroooo! Ogolnie z relacjo mojej dziewczyny wynikal ze jednak ta jedna gwiazdla przy hotelu ***** zamiast **** to jednak jest bardszo duza roznica!!! Jedzenie jest podawane na zastawach, Stuczsa sa czaste :)))), na plazy chodza z tacami z drinami w szkle, obsuga jest milsza, nie ma tloku, w pokojach sa BARKI z alkoholem itd...
Ja byłam w czerwcu 2006
Shows były naprawdę dobre, disco fajne, ale najbardziej to mnie urzekła dzika plaża ...
_________________ Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego...
Pamiętaj - amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści Titanica...
-----------------------------------
Dominikana last minute
Wybieram sie pierwszy raz w tak daleka podróż: Po przejrzeniu ofert zdecydowalismy się polecieć we wrześniu z ecco holiday. Mamy jednak dylemat co do wyboru hotelu.Dużo czytałam opinii na temat Grand Bavaro,natomiast o Oasis....cisza...
Prosze pomóżcie
Czy masz na myśli Grand Paradise Bavaro? jesli tak to hotel położony nieco na uboczu, składa się z dwóch części - Club i Beach (różni je odległość od plaży) Generalnie wybrałabym ten hotel z dwóch przedstawionych, jeśli innych nie bierzecie pod uwagę.. jeśli mogę coś zasugerować to nie lepiej wybrać ofertę niemieckiego touroperatora z wylotem z Berlina? teraz są dobre ceny i za cenę hotelu z ecco dostaniecie znacznie lepszy, z bezpośrednim dolotem, a nawet za niższą cenę. Dojazd do Berlina - zostawienie samochodu na lotnisku i ew. nocleg wydaje mi się że będzie znacznie korzystniejszy. w razie pytań jomico@wp.pl
Nie znam Hotelu Grand Oasis, ale znam dobrze Grand Paradise Bavaro. Nie będę sie rozpisywał ale z chęcią bym powrócił do Grand Paradise Bavaro mimo że mieszkałem w tej części która była oddalona od plaży(club). To ten hotel mimo ****gwiazdek (gdzie nie gdzie podają ***) daje niesamowita atmosferę i na pewno nie będziecie się tam nudzić, nawet jeżeli nie planujecie wypadów poza hotel. Bardzo dobra organizacja hotelu to nie wszystko. Jest tam super plaza hotelowa, a zaraz obok (jeden hotel dalej) przecudowna dzika rzadko odwiedzana plaza. Dodam że kiedy pierwszy raz leciałem na Dominikane właśnie w Grand Paradise Bavaro mieliśmy z żoną wykupione wczasowanie. Mieszkałem i widziałem inne hotele (bardziej luksusowe typu Paradisus )ale żaden nie jest tak uroczy jak GPB. Mało tego to był jedyny hotel w którym ku mojemu zdziwieniu usłyszałem KOMBI. Niesamowite wrażenie posłuchać Polskiej muzyki w tak daleko oddalonym zakątku świata.
Poczytaj jeszcze TUTAJ
Bardzo dziękuję za odpowiedz. Czytałam, e ten hotel skaład się z dwóch częsci Club i beach. W jaki sposób są tam przydzielane pokoje? Czy nie jest tak, że dane biuro ma wykupione w danej części pokoje?
Aha..wiem jeszcze, że tylko część hotelu (Club) jest odnowiona. Jesteśmy ludzmi lubiącymi zabawe i nie obawiamy się hałasu, który panuje w tej drugiej czesci Beach (tak czytałam),
Czy te dwa budynki różnią się bardzo od siebie wyposażeniem,,itp
O hałaśliwie jest w obu częściach. Jeżeli chodzi o wyposażenie to te dwie części (nie budynki bo w każdej części zawiera kilka budowli) są w takim samym standardzie. Jedyne co to Beach jest usytułowany przy plaży a Club jakieś 300 metrów od niej. Przy czym jeżdżą tam co 10-15min takie kolejki (fajna sprawa bo jadą kretą uliczką usytuowaną w dzungli (dzungla w znaczeniu delikatnym).
Achaaaa. Koniecznie zaplaccie za mieszkanie przy plazy, poniewaz z tylu jest remont i bedziecie mieli caly dzien pukanie, stukanie i walenie. My tego nie mielismy, bo bylismy z przodu, ale wiem, ze to moze byc uciazliwe.
Zaniepokoil mnie ten remont przyznam....napisz prosze czy chodzi Ci o tyl calego resortu tj czesc CLUB czy tyl hotelu przy plazy? Mamy pokoj w hotelu przy plazy ale nie od str morza, nie wiem czy mam zaczac sie martwic :/
Z gory dziekuje za odpowiedz
pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum