Mizia recznikow do hotelu nie musicie brac, w pokoju macie caly kaplet recznikow lazienkowych bialych a przy basenie bedziesz miec do odbioru niebieskie reczniki na plaze, wiec problem rozwiazany.
Fatlace co do stroju na kolacje to zalezy jakie restauracje na terenie hotelu wybierzesz, w niekotorych obowiazuje bardziej eleganki styl, ale nie do przesady, krawatow tam nikt nie nosi. Radze jednak cos eleganckiego zapakowac do walizki
Będę wdzięczny za odpowiedź w temacie: różnice pomiędzy hotelami: Grand Palladium Punta Cana, Grand Palladium Bavaro i Grand Palladium Palace. Wiem, że właściwie jest to tak naprawdę jeden hotel (z tych 3 złożony). Kupić wyjazd można jednak osobno do konkretnego miejsca - stąd moje pytanie i prośba o określenie różnic.
Roznica jest tylko w wygladach pokojow i ogolnie domkow miedzy tymi hotelami, poza tym wszystko jest to samo bo do restauracji chodzisz gdzie chcesz :)
wszystkie sejfy na calych caraibach sa takie same , na passporty , gotowke
niektore hotele oferuja sejf za free inne pobieraja oplate okolo 20$ za tydzien.
Grand Palladium to piekny hotel chociaz 4 gwiazdki z jedna czescia 4,5 gwiazdki tylko dla doroslych !!!
jako ze 4 gwiazdki alkochol tylko miejscowy (rumy piwo itd) polecam mojito.
acha b. wazne !!!
po calym hotelu lataja murzyni z haitii wciskajac wycieczki i przejazdzki !!!!
NIE kupowac od nich bo mozna sie rzoczarowac !!!
zwlaszcza nie jaki Josef (juzek )
wycieczki kupujcie tylko od przedstawiciela wszego biura podrozy !!! a wszystko bedzie ok.
w hotelu tez jest dyskoteka za free
Ale gdyby ktos chcial sie extra pobawic to najlepsza disco jest w hotelu Occidental Flamenco wstep 15$ i drink 5$
dojazd taxi lub pieszo jesli ktos ma blisko.
To co napisał coralgol to nie do końca prawda.
1) alkohol nie tylko miejscowy. W każdym lobby barze jest Martini, wódka importowana
2) wycieczki od "murzynów" - (przy okazji niezbyt miłe określenie) można kupić dużo taniej, a wyglądają tak samo. Przykład - wycieczka na Saonę (z TUI po polsku ok 180 EUR z miejscowego biura - 80). My byliśmy w drugim wariancie - ogromny katamaran dla ok 20 osób, odosobniona, nieprzeludniona plaża itp. Znajomi pojechali z TUI- na katamaranie tłok, na plaży również (brak wolnych leżaków). A tylko dodam że przewodnik na Saonie do niczego nie jest potrzebny. Dlatego uważam że głupotę jest kupować od przedstawiciela biura podróży.
podawalem ceny 95$ na saona , ale czasami od gosci z haiti , mozesz sie nie doczekac ! na minibusa ! gdzie od przedstawicieli biur masz piekne i klimatyzowane autobusy z przewodnikiem !!!
a to ze alcochol jest inny ale za $ przewaznie w 4 gwiadzkach jest tylko alcochol > domestic < miejscowy a czy to jest rum wodka tequila czy co tam innego ale miejscowe !
tylko hotele 4,5 i 5 gwiazdek maja domestic i intenacional .
no chybe ze biura maja jakies oferty tansze bez alcocholi , a sa i takie , bo przy mnie barman odmowil nalania italiancowi - bo nie mial wliczonych napiji wyskokowych , gdzy chcial italjanca policzyc na pokoj ten zrezygnowal mariano-italiano z jezykiem na wierzchu od baru
ps. " niezbyt mile okreslenie " moze nie wiem, ale na mnie na jamaica wolali bialas i tez przezylem
ps2 . nawet w szkole byl wierzyk 0 murzynku Bambo co sie chcial wybielic
ps 3 .
Przewodnik zawsze jest potrzebny bo opowiada rozne legendy historie , podaje rozne info ktorego nie znajdziesz w folderach ! i tak gdyby przewodnik ci nie powiedzial ze Altos de Chavon zbudowany zostal w latach 70' mylal bys ze to z czasow Columba , a amfiteatr zbudowali rzymianie
jedna uwaga do coralgol - jeśli nie wiesz czegoś to po prostu nie pisz.
Grand Palladium ma 5 gwiazdek, a alkohole są również importowane (wszędzie nie tylko w części Royal) wiem bo byłem ...
Poza tym, mała prośba jak już coś piszesz, to poświęć chwile, aby było to poprawne stylistycznie i ortograficzne, bo piszesz dużo, ale czytać tego się nie da ...
Co do wycieczek z miejscowymi - w każdym hotelu jest podobnie - zależy jak się trafi.
Według polskich i niemieckich biur podróży hotel ma 5 gwiazdek. Jeśli napisałbyś że hotel Twoim zdaniem zasługuje tylko na 4 gwiazdki nie byłoby problemu, jeśli podałbyś jako przykład biura, kraje w których hotel sprzedawany jest jako 4 również. Hotel według standardów europejskich na 5 gwiazdek nie zasługuje, jednak w standardach dominikańskich jak najbardziej.
Chwalić się gdzie byłem naprawdę nikomu nie muszę, tabloidów nie czytam, natomiast przed wyjazdem lubię poczytać, na forach. o miejscu do którego jadę, dlatego nie podoba mi się wprowadzanie ludzi w błąd ... i pisanie tylko po to aby coś napisać
Z tego co zauważyłem to na forum w postach posługujemy się gwiazdkami z polskich i niemieckich biur podróży - wszystko jest kwestią skali.
Skoro bierzesz pod uwagę, gwiazdki z tripadvisor proponowałbym konsekwencję, bo według tripadvisor hotele Majestic (Majestic) i RIU (te lepsze) mają również tylko 4 gwiazdki, natomiast Ty w wątku o Bahi piszesz, że są to hotele pięcio gwiazkdowe.
coralgol napisał/a:
Wazne ze hotel bahia polozony jest pomiedzy 5 gwiadzkowymi hotelami RIU a Majestc , na wprost wraku zatopionego okretu. a co za tym idzie cisza i spokuj - gdzie np. we wschodniej czesci plazy caly dziej plywaja motorowki dowozace ludzi do spotrow wodnych przy plazy !
Natomiast hotele takie jak:
Bahia,Iberostar również zasługują tylko na 4 gwiazdki.
Na koniec lista dziesięciu najlepiej ocenianych hoteli na tripadvisor (źródło) :
1. Majestic Colonial Punta Cana
2. Iberostar Bavaro
3. Excellence Punta Cana
4. Tortuga Bay
5. Catalonia Royal Bavaro
6. Grand Palladium Bavaro Resort & Spa
7. Iberostar Dominicana Hotel
8. Gran Bahia Principe Bavaro
9. Grand Palladium Punta Cana Resort & Spa
10. The Royal Suites Turquesa by Palladium
widze ze nie odpuszczasz , twoja sprawa ale w 5 gwiazdkowych hotelach jest nawet inny service !
widzisz roznice w cenie ? ja jestem od kilkunasu lat po 4 razy w roku , i pisze tylko po to zeby taki jak ty wyszedl na tym dobrze , reszta dla mnie rybka chcesz to plac .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum