Wysłany: 26-10-2008, 08:27 Dominikana w Styczniu 2009
Witam wszystkich lecimy całą rodzinką na dominikanę trzy osoby05.01.09 do miejscowości Punta Can - Juan Dolio bedziemy w hotelu BARCIELO TALANQUERA BEACHRESORT Czy ktoś orientuje się co to jest za hotel jakie jest jedzenie itd... Lecimy na trzy tygodnie czy można tam wypożyczyć jakieś autko i pozwiedzać okolicę ,a może są wycieczki statkami które warto zaliczyć, skutery wodne no i najważniejsze żeby dobrze się bawić ile mamy wziąć kasy .
Witam wszystkich , lecimy 05.01.2009 do miejscowości Juan Dolio ,może ktoś z Państwa był ,proszę o opis-jak tam jest?.(hotel Taranqella Beach Resort),co do zwiedzenia?
Jesli chodzi o wycieczki , to z cala odpowiedzialnoscia polecam wycieczke katamaranem na wyspe Saona !!! rajska wyspa na poludnie od punta cana ktora oddiela atlantyc od morza caraibskiego , jest tam zazwyczaj o 5 C wiecej niz w punta canie wiec prosze nie zapominac o ochronie naszej skory !
w jedna strone plyniemy katamaranem na ktorym sa owoce i rum za free muzyka taniec ( mozna pocwiczyc ) na wyspie czas wolny na plazowanie plywanie zwiedzanie rafy ! dobrze wiec miec pletwy i okulary ! dalej obiad tez w cenie wycieczki ale Langusta ( taki wielki rak) juz w cenie 30$
powrot speed boat z przerwa na kapiel w " basenie " naturalny basen na morzu glebokosc do piersi ! wiec mozna rzec plycizna znajduja sie tam rozgwiazdy ktore mozna ogladac zrobic fotki ale nie wolno zabierac z morza !!!
dalej powrot do punta cany po drodze jest jeszcze stop na zakupy - pamiatki itd.
wycieczka na caly dzien w cenie 90$ od osoby doroslej i chyba 30$ od dziecka.
Naprawde warto zobaczec.
ps. Jest jeszcze wycieczka na Catalina ale jest ona glownie skierowana dla pletwonorkow !!! wiec nie polecam jej dla rodzin z dzieczmi czy zakochanych ktorzy chca spedzic jeden dzien w raju.
ps 2.
Nie polecam wypozyczac samemu samochodu i zwiedzania , drogi sa fatalne ( co roku Huragany ) a ludzie jezdza jak by nie obowiazywal zadne przepisy ruchu drogowego ( kto wiekszy i szybszy ten ma racje ) i ciagke z kazdej strony ludzie na mopetach- motrkach cos jak dawniej w polsce osy ! wiec bardzo latwo o kolizje i problemy.
Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi z wycieczki na pewno skorzystamy a co do wypożyczenia auta to jeszcze pomyślimy,ale raczej wypożyczymy co to by były za wakacje bez wrażeń troszkę adrenaliny nie zaszkodzi a u nas też jeździ się nie lepiej chociaż huraganów nie mamy ale i tak dziękuję . Wyjeżdżamy 05.01.09 także jak coś jeszcze by się wam przypomniało to bym był wdzięczny .Pozdrawiam serdecznie
ciekawostka
po wyladowaniu w puntacanie i przed odprawa - w strojach Ludowych robia kazdemu fotke !!!
odbiur zdjecia ( nieobowiazkowy ) przy wylocie w hali wylotow ! cena 15$ fajna pamiatka !
Fajnie wiedzieć o tym wszystkim dzięki, a ja mam jeszcze pytanie ,czy są tam skutery wodne,lub kłady i ewentualnie jakie koszty takiej zabawy .Pozdrawiam
Witam wszystkich !!!
Ja lecę 9 stycznia na 3 tygodnie do Cabarete ,hotel Viva Wyndham Tangerine .
Może ktoś jeszcze się tam wybiera w tym czasie ?
Albo ktoś już tam był ?
Ciekawa jestem recenzji ...
Witam my lecimy 05.01.09 na trzy tygodnie do miejscowości Punta Can - Juan Dolio bedziemy w hotelu BARCIELO TALANQUERA BEACHRESORT może gdzieś tam się spotkamy a z jakiego miasta jesteście . My jesteśmy ze Szczecina a wylatujemy z Berlina.Też lecimy pierwszy raz ale z tego co słyszałem to jest zaje fajnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum