i nie jestem w stanie sie zdecydowac. Czytam wiele opinii jednak wszedzie znajdzie sie cos, co moze mi sie nie spodobac.
W zeszłym roku w lipcu bylismy w Puerto Plata w LUPERON BEACH RESORT 4* i musze stwierdzic, ze byly to najlepsze wakacje jakie mozna bylo sobie wymazyc :) Hotel sprostal naszym wymaganiom w 100 % bardzo duża plaża, ogromny resort, spokuj, cisza - zawsze mozna było znalezc lezak na plazy czy przy basenie, nie zdazylo sie rowniez czekac na stolik w bufecie...
22 lipca chcemy leciec na 3 tygodnie do Punta Cana i mamy dylemat co do hotelu, najwazniejsze zeby nie było tłoku jak na targu do wyboru mamy :
1 Grand Paradise Bav Punta Cana, Bavaro
2 Vik Arena Blanca Punta Cana, Bavaro
3 Sirenis Cocotal Punta Cana, Uvero Alto
4 Barcelo Dominican Punta Cana, Bavaro
5 Barcelo Punta Cana Punta Cana, Bavaro
6 Sirenis Suites Punta Cana, Uvero Alto
7 Flamenco P.cana Punta Cana, Bavaro
z tym, ze ten ostatni jest troszke za drogi, ale jezeli jest wyjatkowy to jeszcze mozna go zaliczyc
Prosze o pomoc, bo nie chcielibysmy sie zawiezc, szczegolnie, ze to 3 tygodnie i pozniej caly rok trzeba bedzie znowu czekac na kolejne wakacje na Dominikanie
Jeżeli chodzi o wyjątkowy hotel bez tłoku to masz do wyboru hotele sieci Sol Meliá Hotels & Resorts.
•Coś więcej o Sol Melia
Następny Hotel wyjątkowy i położony w wyjątkowym miejscu (bez tłoku) to Gran Bahia Principe Cayo Levantado.
•Coś więcej o GBP Cayo Levantado
Ponieważ jedziecie na 3 tygodnie to z tych hoteli które wymieniłaś takim rozrywkowym hotelem jest Grand Paradise Bavaro (przez trzy tygodnie nie powinniście się nudzić)
Dzieki za odpowiedz!
Niestety mam do wyboru tylko te hotele, ktore podałam
koszt na 3 tygodnie to ok 2600 funtow (wylot z gatwick)
Hotel GPB, ktory polecasz gdzies na forum był opisany jako bardzo tłoczny tzn. ciezko znalezc wolny lezak lub miesce przy stoliku Nie zalezy mi, zeby bylo pusto w hotelu
jednak, tłoku nie zniose.
Nastepne pytanie to czy ktos probowal zmienic pokuj standardowy na suite?? jak hotel moze sobie za taka przyjemnosc liczyc ?
Z hotelem jeszcze bede polowac na cene przez tydzien i wtedy sie zdecyduje
pozdrawiam
To wykupcie sobie któryś z hoteli Sirenis, tam raczej tłoczno nie jest. Pamietajcie, że teraz jest sezon do połowy września) na Dominikanie i tłoczniej jest we wszystkich hotelach, ale napewno nie jest to taki tłok jak rok czy 2-3 lata temu. Przez kryzys w UAS jest to o 70% mniej turystów z Ameryki i Canady.
Wysłany: 03-11-2010, 17:51 Hotel Occidental Grand Punta Cana
Witam, jedziemy w podróż poślubną na Dominikane w październiku przyszłego roku. Wybraliśmy hotel Occidental Grand Punta Cana czy wiadomo wam coś na temat tego hotelu bardzo prosimy o jakieś informacje na temat tego hotelu oraz wycieczek lokalnych. Za pomoc z góry dziękujemy.
Wysłany: 03-11-2010, 18:22 Occidental Grand Punta Cana
Kiedyś Occidental Grand Punta Cana nazywał się Occidental Grand Flamenco. Zapraszam do czytania tego wątku gdzie znajdziesz opinie o Occidental Grand Punta Cana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum