Czyli jeśli mam wykupione coś innego ale na miejscu dopłacę np do Clubu to mnie tam zakwaterują? Czytałem że najlepsze wille są od 1 do 5 należące do Klubu Golden Principe. Wille od 1 do 10 znajdują się też najbliżej morza a my własnie tak chcemy.
Jak dopłacisz to pewnie nie będzie żadnego problemu. Ci co chcą płacić są inaczej traktowani. Nie jestem pewny ale do willi 1-4 sie dopłaca.
Część Bavaro jest ładna ale tam kwaterują zazwyczaj ludzi z USA i Canady a turyści z Europy są wsadzani do częśi Punta Cana.Może mają tak umowy podpisane z biurami i takie oferty dla jednych a inne dla drugich.Do części Punta Cana należą domki 1-19 to po lewej stronie kompleksu i stoją tyłem do morza.To zależy ile chcecie dopłacić i za co. Dla płacących znajdzie się wszystko o ole nie będzie już zajęte.Przy Premier jest przystanek ciuchci i można trafić na pokój na parterze przy ulicy gdzie kolejka kursuje co 5 minut. Głośni i spalinowo.Ale Premier jest dobrym wyborem i tańszą opcja. Jest tam basen, restauracje,bar w basenie i przy basenie.
Nie wiem.My byliśmy w naszej części i było w porządku. Bez grzybów.Bliżej plaży budynki są o 1 piętro niższe i moze tam być wilgoć.Ale nie wiem a ci polacy opowiadali że pokoje w części bavaro niczym sie nie różnią od tych w części Punta cana.Lustrzane odbicie i nawet restauracje i kluby mają te same.A do części klubowych trzeba dopłacac, ceny są dużo wyższe ale i obsługa podobno vipowska.Jak uważacie.Dopłacicie będziecie mieli lepiej niż ci co nie dopłacili ale nie wiem czy warto wywalać pieniądze w błoto skoro w pokojach się tylko śpi.
Dodatkowa informacja.w resorcie jest ogród z dzikim ptactwem.Ogród oddziela częsc mieszkalną punta cana i bavaro od willi częsci Ambar i klubów Royal Golden Principe i Diamond.Pomysł z ogrodem wypalił wyśmienicie.Dodatkowa atrakcja
Tak się ciągle zastanawiam to chyba nie ze wszystkich basenów moge korzystać skoro mam wykupiony pokój w części Premier. Wiesz coś moze o tym? Czytałem jeszcze że z leżakami też czasem jest problem. i podobno płaci się za część drinków.Jakie?
Jest taki basen w środku resortu niedaleko włoskiej restauracji i z niego nie mogliśmy korzystać, to basen dla tych z Diamond Club. Reszta bez problemu. Śniadań też nie mogliśmy jesć wszędzie tylko w głównych stołówkach i w barze na plaży. Ci z Diamond jadali wszędzie.Zapłacili za luksus i luksus mieli. Obiad można jeść przy głównym basenie, lunch w barach na plaży. Jak kto woli, a kolację no to zależy do jakiej części hotelu jesteś przydzielony.
Leżaki ogólnie są dostepne ale były chyba ze 2 poranki przed 10:00 gdzie wszystko było prawie zajęte i plaża lekko zapchana.
Bardzo żałuję że nie byłem w restauracji japońskiej bo tam podobno kucharz kucharzy na oczach wszystkich. Jakbyś chciał korzystać z restauracji a la carte to musisz sobie zrobić wcześniej rezerwację w recepcji hotelu.
Drinki są za darmo z wyjątkiem win w restauracjach a la carte. Bardzo dobre są: Bahia Principe, Banana Mama. Jak coś zamawiacie na dyskotece albo w Pueblo Principe to przy każdym zamówieniu barmani przyniosą wam do podpisania paragon i bedą chcieli numer pokoju. Ale za to się nie płaci.
To siec hoteli o wysokim standarcie , ale o roznej kuchni w roznych krajach , najwieksze sa w mayan riviera (mexico )
Bahia principe w punta canie caly cas jest rozbudowana , ostatnia czesc Amber jest tylko dla doroslych !!!
Wszystkie inne sa dostepne dla rodzin z dziecmi- malo tego bahia preferuje rodziny z dziecmi i czeto za dzieci do 14 roku zycia pobiera tylko symboliczna oplate ,
Nie ma zadnej tez wielkiej roznicy od premiere czy golden club - premiere jest poprostu najdalej od plazy ! ale komunikacja w hotelu jest bardzo szybka i wygodna , w golden club mamy wszystkie alcochole wliczone -6 restauracji ala'carte i chek in juz w autobusie z lotniska do chotelu i takie tam drobne roznice.
Wazne ze hotel bahia polozony jest pomiedzy 5 gwiadzkowymi hotelami RIU a Majestc , na wprost wraku zatopionego okretu. a co za tym idzie cisza i spokuj - gdzie np. we wschodniej czesci plazy caly dziej plywaja motorowki dowozace ludzi do spotrow wodnych przy plazy !
Z ciekawych a waznych info jet ta ze w tak zwanym " pueblo " ktore znajduje sie na terenie hotelu sa sklepiki z pamiatkami , foto , rum , jak i restauracje disco gdzie wszystko napoje sa za free
Bahia Principe to piekny i wygodny hotel a obsluga jest bardzo mila i chetnie wam pomoze
Witam serdecznie.Te same pytania o które pytała jugi78 mnie nurtują.Mam wykupiony hotel Grand Bahia Principe zakwaterowanie w Club Premier,pani w biurze zapewniała mnie że nie warto dopłacać do bliższych części bo wiadomo pieniążki można wydać na inne atrakcje a i tak będziemy mogli korzystać z całego kompleksu(oprócz części Ambar),choć wyczytałam na forum że nie koniecznie tak musi być i to mnie zaniepokoiło. Jak będziemy mieli ochotę w jakiejś restauracji zjeść a tam nas nie wpuszczą,albo nie do każdego basenu będę mogła wejść to chyba eksploduję ze złości.Czy ewentualnie jak będą jakieś nie miłe niespodzianki to będę mogła dopłacić i zmienić na lepsze?Czy goście z każdej części hotelu czy to premier,czy golden,czy też diamond mają inne bransoletki,jeżeli zna ktoś odpowiedź to proszę napiszcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum