Wysłany: 30-09-2008, 16:02 Bagaż na angielskich lotniskach, Dominikana
Bagaż 2x15kg czy 1x30kg?
witam
W piatek lece do Londynu EasyJet'em, a w niedziele z Thomas Cook na Dominikane.
Wiadomo na lot do Londynu przysluguje mi bagaz 20kg, a na Dominikane 15kg.
Bede lecial w dwie osoby i wygodniej mi bedzie zabrac tylko jedna wieksza walizke.
Jak myslicie czy linie lotnicze beda robic problem jak sie zjawie z jednym bagazem 40kg do Londynu i z jednym 30kg na Dominikane?
Dziekuje za odpowiedz
Mysle, ze to konkretnie zalezy od danego przewoznika, np z Ryanair nie przejda te numery, chyba najlepiej zasiegnac informacji u zrodla, wtedy sie nie rozczarujesz, Pozdrawiam i powodzenia
Jak myslicie czy linie lotnicze beda robic problem jak sie zjawie z jednym bagazem 40kg do Londynu i z jednym 30kg na Dominikane?
Tak. Linie mogą zrobić z tego problem. Może się zdarzyć, że każą ci kupić drugą walizkę i przepakować ...
Bezpieczniej dla ciebie lecieć z dwoma bagażami niż z jednym, bo gdyby się zdarzyło, że jeden z bagaży zaginie zawsze zostaje ten drugi. Masz też więcej miejsca na pamiątki z Dominikany.
kurcze to troche mnie zmartwiliscie, w sumie na dominikane moge poleciec z 2szt. ale do londynu wolalbym z jednym, najgorzej ze nie ma jak zadzwonic do easyjet'a.
zreszta na rezerwacji lotu mam taka oto informacje:
2 Ilość bagażu rejestrowanego na lot na wszystkich pasażerów łącznie
2 pasażer/-ów w tej rezerwacji może odprawić łącznie 2 szt. bagażu rejestrowanego na każdy lot objęty rezerwacją. Całkowita waga bagażu rejestrowanego nie może przekroczyć 40 kg.
Bez względu na termin podróży maksymalna dopuszczalna waga jednej sztuki bagażu wynosi 32 kg, a łączna waga bagażu przewożonego przez jednego pasażera za każdym razem nie może przekraczać 50kg (bez względu na ilość sztuk), niezależnie od przyczyny.
Wlasnie wrocilam z Dominikany i dobrze radze aby przy wylocie nie przekraczac dozwolonej ilosci kg bagazu i zostawic sobie z 5 kg luzu - przy wylocie walizka zawsze wazy wiecej - wiadomo ;) rum i te sprawy...a za nadbagaz kaza sobie sporo placic - nam kazali placic po 26 euro za 1 kg. Rozboj w bialy dzien.
Nie wydaje mi sie by mozna bylo leciec z jedna tak duza walizka...ja musialam doplacac w Berlinie 60e!!!!!!!!!!!!!!!!!!:( pomijam fakt ze wazylam walizke kilka razy i miala 23kg a nie jak mi wmawiano 28!!! poza tym dziwne bylo to ze prawie kazdy pasazer mial nadbagaz...bo i przede mna i za mna kilka osob. Na moje to mieli specjalnie zle wytarowane wagi..no ale coz ne umialam sie wyklocic po niemiecku ani angielsku a lotu stracic nie chcialam i bylo placic slono :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum